Coaching bij veranderingen, verlies, stress, burn-out en hoogsensitiviteit
M-Press Coaching

Wat anderen zeggen

 • De coaching heb ik als positief ervaren, alsof er een last van mijn schouders viel. Zo fijn om gehoord te worden, je gaf me het vertrouwen om alles te kunnen zeggen. Het ging als vanzelf. Ik werd gerust gesteld, ondanks mijn onrust. Je begrijpt wat er speelt. Mijn doel was meer met de toekomst bezig zijn dan met het verleden, de ballast los te laten waarmee ik rondliep. Je gaf me het inzicht dat ik de lasten van mijn ouders gedragen heb. Door die lasten te laten waar ze horen, kan ik met meer liefde terugdenken aan mijn ouders. Ik voel me nu een stuk lichter. Ik ben me er bewust van geworden dat mijn leven grotendeels bestaan heeft uit het zorgen voor anderen, en de stress die dat oplevert. De zin “alles een plekje geven” veranderde jij in “jezelf een nieuwe plek geven”. Dat veranderde veel voor mij.

 

 • Ik heb het vertrouwen gekregen waardoor ik durfde te zeggen wat ik wilde zeggen en durfde te vragen wat ik wilde vragen. En je hebt me zelf laten ervaren wat ik moest gaan begrijpen. Je sprak me nooit tegen, maar wees me subtiel een kant op. Ik ben me ervan bewust geworden dat ik zelf alle invloed heb. Op mijn overlevingsmanieren, maar ook op mijn zelfvertrouwen (wat eigenlijk ook een manier was om te overleven of om niet zo erg gekwetst te worden). Deze inzichten hebben ervoor gezorgd dat ik de situatie en het paniekgevoel toen D overleed, ben gaan begrijpen. Ik heb veel over mezelf geleerd. Dank je wel!

 

 • Je gaf me enorm veel vertrouwen door goed te luisteren en heldere vragen te stellen, waardoor ik anders tegen de situatie aan kon kijken. Door een levenslijn te maken, werd er zoveel duidelijk. Het is nu gemakkelijker te kijken naar de gecompliceerde band die ik had met mijn overleden moeder en de impact te accepteren, die dat heeft gehad op de keuzes die ik heb gemaakt. Ik moet er nog wel aan wennen dat ik ook compassie met mezelf mag hebben, in plaats van altijd maar op anderen gericht te zijn.

 

 • Na een aantal verhelderende gesprekken gaat het weer de goede kant op. Het is fijn om een klankbord te hebben en iemand die je toch anders benaderd dan een partner of vriendin. Ik ben erg blij dat ik deze keuze gemaakt heb.

 

 • Ik heb ontzettend veel aan de coaching gehad en ervan geleerd. Je hebt een open, nuchtere manier van coachen, die voor mij goed werkt. Je creëert snel een vertrouwensrelatie. De coaching was confronterend, maar er zijn ook heel veel puzzelstukjes in elkaar gevallen, waardoor ik veel dingen van mezelf beter begrijp en er door jouw handvatten, voorzetjes en duwtjes in de rug beter mee om kan gaan. De afwisseling vond ik fijn. Vooral de sessies met de poppetjes maakten veel duidelijk, heel visueel, wat ik heel fijn vond. De sessie waarbij we in gesprek gingen met mijn verschillende eigenschappen, was voor mij een enorme eyeopener.

 

 • Je hebt hart voor jouw cliënt en neemt er de tijd voor. Het was echt heel persoonlijk en ik had niet het gevoel nummer zoveel te zijn. Ik ben heel blij en dankbaar dat je het coachingtraject met mij aanging.

 

 • Natascha heeft een breed pallet aan technieken tot haar beschikking waardoor zij haar cliënten op vele manieren kan helpen en ondersteunen. Ik heb haar als een zeer integer en liefdevol persoon ervaren. Dat gaf mij snel de veiligheid en het vertrouwen om dit gevoelige proces aan te gaan. Ook heeft zij een zeer scherpe en intuïtief sterke geest wat ik als heel prettig heb ervaren. Haar intelligente vragen waren vaak zeer raak, wat niet altijd comfortabel aanvoelde maar juist hielp om tot zelfinzichten te komen. Zo kon ik ook niet om de hete brij heen draaien bij mijzelf.

 

 • Mijn man overleed door corona. Ik was volkomen de kluts kwijt en wist niet waar ik het zoeken moest. Tenslotte rouw je niet ieder jaar. Begrijpen wat rouw inhoudt en dat alle emoties er mogen zijn, heeft me veel geholpen. Het voelde zo vertrouwd dat ik op een gegeven moment niet meer het idee had naar een coach te gaan, maar naar een vriendin, die mij goed helpt de juiste weg weer te vinden. Want een onverwacht verlies van een zo geliefde man doet je in de berm belanden en er is echt iemand voor nodig die je weer op de juiste weg zet. Ik ben er nog lang niet. Daarvoor is het nog te kort geleden. Maar ik kan wel weer vooruit kijken en durf mijn leven zonder mijn man invulling te geven.

 

 • Ik ben me bewust geworden van patronen waardoor ik ben zoals ik ben en waar ik (af en toe) last van heb. Ik leg de lat op mijn werk te hoog voor mezelf, wil het zo graag goed doen. Maar dat hoeft niet (altijd). Ik mag liever voor mezelf zijn: door meer tijd voor mezelf te nemen en dingen te doen waar ik energie van krijg, kan ik ook beter functioneren. Ik hoef niet alles perfect te doen. Ik ben me bewust geworden van mijn kwaliteiten en de daarbij behorende valkuilen. Welke waarden ik in mijn leven heb. En hoe ik die na kan streven.

 

 • Er is veel verlies bij mij en dat maakt het lastig. Het overlijden van een dierbare vriendin heb ik destijds heel snel weg gedrukt, omdat ik het te moeilijk vond. Ik besef nu dat het wegstoppen van verdriet ervoor zorgt dat er vaak nog meer beschadigd wordt dan door het verlies op zich. Dat er nu opnieuw echt tijd is om ernaar te kijken, vind ik fijn. Het gesprek gaat heel natuurlijk en je straalt rust uit, wat z’n weerslag heeft op mij. Door de connectie te maken tussen mijn hoofd en mijn lijf is het me gelukt om mijn emoties toe te laten en die waren echt.

 

 • Het begrip, het snappen, het erkennen van mijn gevoel is heel prettig. Het is voor mij niet zo moeilijk om open te zijn tegen jou over wat er nou werkelijk speelt. Je weet de vinger op de zere plek te leggen, ik voel me gehoord en gezien. Door jouw uitleg over overlevingsmechanismen begrijp ik beter wat mijn reactie is geweest op het overlijden van eerst mijn vader en later mijn moeder: bevriezen, afwijzen van anderen en alle antennes uit op gevaar. Die bewustwording, ook van de invloed van mijn hooggevoeligheid op die reactie, was een belangrijke stap. Jouw begeleiding daarin is fijn.